Evo šta Uber sprema za Kinu | Ekonomist

Evo šta Uber sprema za Kinu

Američka kompanija Uber prikupila je 1,2 milijarde dolara za širenje poslovanja u Kini.

Iz kompanije Uber je za britanski list Gardijan potvrđeno da prikupljanje sredstava za širenje u Kini nije završeno i da se očekuju dodatne investicije u narednim danima i nedjeljama.

Prema medijskim spekulacijama, vrijednost filijale u Kini, Uber China, može biti procijenjena na osam milijardi dolara.

Ova alternativna taksi kompanija već posluje u 11 kineskih gradova, ali želi da za godinu dana taj broj poraste na 50 gradova. Naime, u pismu do kog je britanski list “Fajnenšel tajms” u junu došao u posjed, Kalanik piše investitorima da Uberovi vozači u Kini već ostvaruju skoro milion vožnji dnevno.

“Ova vrsta rasta je nevjerovatna i bez presedana. Da vam iskreno kažem, Kina predstavlja jednu od najvećih neiskorišćenih mogućnosti za Uber, i potencijalno je veće tržište od Sjedinjenih Američkih Država. Uspjeh u Kini, međutim, podrazumijeva posvećenost na duže staze i snažnu volju ukombinovanu sa jedinstvenim razumijevanjem razlika u Kini”, napisao je generalni direktor Ubera, Trevis Kalanik u intervjuu za kineski portal “Sina”.

Izvor:b92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top