Evo ko na posao ide pjevajući | Ekonomist

Evo ko na posao ide pjevajući

Holanđani su, od svih građana Evropske unije, najsrećniji na poslu, a prate ih Austrijanci i Belgijanci.

Anketa, koju su u 14 zemalja EU sprovele konslutantske kuće Ipsos i Edenred, pokazala je da se u prosjeku 38 odsto građana EU “često” osjeća srećno na poslu, 52 odsto “s vremena na vrijeme” a osam odsto “nikada”.

Četrdeset odsto zaposlenih građana EU izjavilo je da ima povjerenja u budućnost svoje zemlje, a 55 odsto njih u ličnu profesionalnu budućnost.

Holanđani se ubjedljivo najbolje osjećaju na radnom mjestu, jer je čak 63 odsto njih izjavilo da se često osjećaju srećnim na poslu, a druga najsrećnija evropska nacija na poslu su Austrijanci, od kojih se 55 odsto “najčešće osjeća srećnim” na radnom mjestu.

Na trećem mjestu su Belgijanci sa 49 odsto, slijede Njemci sa 46 odsto, pa Francuzi sa 41 odsto, prenosi AFP. Najmanji procenat zaposlenih koji su srećni na poslu je u Poljskoj (22 odsto), zatim u Češkoj (27 odsto), u Rumuniji (31odsto) i Velikoj Britaniji (32 odsto).

Anketa je sprovedena u januaru ove godine na uzorku od 13.600 zaposlenih u 14 zemalja EU.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top