Eurosuper 95 viši od regionalnog prosjeka

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori viša je od prosjeka u regionu, dok je eurodizel jeftiniji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,36 EUR, Hrvatskoj 1,39 eura, a u Albaniji 1,45 eura.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,29 eura, odsnosno 1,13 eura i 1,18 eura.

Eurosuper 95 je u Evropi najjeftiniji u Bugarskoj, gdje košta 1,11 eura.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,21 eura. Eurodizel u Albaniji košta 1,45 eura, Srbiji 1,36 eura, a Hrvatskoj 1,32 eura.

Litar eurodizela je jeftijniji u BiH i Sjevernoj Makedoniji gdje košta 1,19 eura, odnosno jedan eura.

Najjeftiniji eurodizel u Evropi plaćaju građani Sjeverne Makedonije, a najskuplji Švedske 1,49 eura za litar.

Posljednje promjene cijena goriva u Crnoj Gori bile su 23. jula, kada su eurosuper 98 i 95 poskupili tri do četiri centa.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra prošle godine, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top