Euromoney proglasio UniCredit za vodećeg globalnog pružaoca usluga finansiranja trgovine | Ekonomist

Euromoney proglasio UniCredit za vodećeg globalnog pružaoca usluga finansiranja trgovine

Euromoney je na osnovu sprovedenog istraživanja imenovao UniCredit za Najboljeg globalnog pružaoca usluga za “Sve usluge”, “Proizvode/Plaćanja” i “Sveukupno izvršenje” u 2018. godini.

Kao rezultat istraživanja, koje se sprovodi već sedam godina zaredom, UniCredit je proglašen i za tržišnog lidera za Finansiranje trgovine u Italiji, Centralnoj i istočnoj Evropi, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i Turskoj. Takođe, u novoj kategoriji “Najbolje usluge”, UniCredit je odnio još jednu pobjedu u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, kao i Rusiji.

Rang lista, kreirana na odnosu povratnih informacija od preko 7.255 korporativnih klijenata (skoro duplo više nego prethodne godine) – prepoznaje sve veću, kontinuiranu izvrsnost kada je finansiranje trgovine u pitanju. Oslanjajući se na odlično poznavanje ključnih evropskih tržišta, proizvoda i posvećenost inovacijama i široko rasprostranjenoj geografskoj pokrivenosti, usluge finansiranja trgovine UniCredita su sve naprednije.

Banka je najavila da će nastaviti da ulaže u inovacije kada je finansiranje trgovine u pitanju, posebno uzimajući u obzir da je jedan od osnivača blokčejn konzorcijuma – we.trade (ranije Digital Trade Chain). Takođe će nastojati da unaprijedi svoju međunarodnu pokrivenost, najskorije otvorena poslovnica je ona u Abu Dabiju, kako bi kreirala nove mogućnosti i usluge za klijente na svojim ključnim evropskim tržištima.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top