Euro oslabio

Euro oslabio

Euro je tokom azijskog trgovanja ušao u korekciju u odnosu na dolar, nakon nedavnog rasta.

Pad američke valute tokom prošle sedmice uslijedio je nakon što su objavljeni lošiji od očekivanih rezultati tržišta rada.

“U ponedjeljak su objavljeni zadovoljavajući rezultati sektora usluga koji su ispunili očekivanja ekonomista. Danas se očekuju izveštaji o sektoru usluga u eurozoni, dok se popodne očekuje govor predsjednika Federalnih rezervi (FED) Mineapokisa, Narayana Kocherlakotae”, navodi se u izvještaju FXLidera.

Tokom azijskog trgovanja valutni par EUR/USD porastao je 0,16 odsto.

Cijena zlata spustila se sa sedmosedmičnog maksimuma. I dalje dominantan uticaj na kretanje cijene tog plemenitog metala ima dolar tako da investitori sa pažnjom prate sve najvažnije ekonomske izveštaje objavljene u SAD-u, kako bi stekli sliku o eventualnim potezima FED-a.

Tokom azijskog trgovanja cijena zlata pala je 0,46 odsto.

Nakon što je prethodno porasla preko 52 USD po barelu, cijena sirove nafte počela je da pada.

Do pada je došlo zbog izjave Goldman Sachsa da će cijena tog energenta ostati niska do kraja godine, jer se očekuje da zalihe dodatno porastu.

Postizanje preliminarnog dogovora sa Iranom uticalo je da investitori počnu da kalkulišu koliko brzo i u kojoj mjeri bi Iran mogao da poveća izvoz što bi dodatno moglo da poveća nivo zaliha na globalnom nivou.

Tokom azijskog trgovanja cijena sirove nafte pala je 1,02 odsto.

Izvor: MINA

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top