Euro ojačao zbog ograničenog uspjeha evroskeptičnih partija

Valuta Eurozone je na početku današnjeg trgovanja ojačala na 1,1212 dolara, udaljivši se od dvogodišnjeg minimuma od 1,1105 dolara zabilježenog u četvrtak.

Euro je imao teškoće da sačuva dobitke vrijednosti, pošto je olakšanje investitora zbog ograničenog uspjeha evroskeptičnih partija na izborima za Evropski parlament neutralisao pad udjela poslaničkih mjesta koja su držali najveći blokovi.

Kasnije je, međutim, pao za 0,1 procenat, na 1,1197 dolara, pri skromnom trgovanju uslijed praznika u Londonu i Njujorku.

Euro je sačuvao dobitke prema švajcarskom franku, ojačavši za 0,3 procenta na 1,1256 franaka.

Dolarski indeks je porastao za 0,1 procenat, na 97,705 poena. Američka valuta je ojačala za 0,1 procenat u odnosu na japanski jen, na 109,45 jena.

Funta je skliznula na minimum od 1,2673 dolara, povlačeći se nakon prvobitnih dobitaka.

Britanska valuta je skočila u petak nakon što je premijerka Tereza Mej objavila datum svog odlaska sa funkcije, ali je funta i dalje na četvoroipomjesečnom minimumu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top