eTenderi - inovativno rješenje za praćenje javnih nabavki | Ekonomist

eTenderi – inovativno rješenje za praćenje javnih nabavki

Praćenje postupaka javnih nabavki korisnicima interneta u Crnoj Gori od sada je znatno jednostavnije, brže i preglednije zahvaljujući softveru eTenderi, kojeg je kreirala kompanija Amplitudo.

Crnogorska kompanija Amplitudo već godinama se bavi izradom i distribucijom softvera, implementacijom ICT rješenja i pružanjem usluga digitalnog marketinga, a prateći svjetske trendove prepoznala je potrebu crnogorskih preduzeća da putem interneta i bez velikih transakcionih troškova, mogu pratiti tendere javnih nabavki.

„Naručioci i ponuđači danas se nalaze u poziciji da saznaju sve statističke podatke koji im mogu pomoći pri budućim prijavama na tendere. Besplatnom registracijom na portalu www.etenderi.me bićete u prilici da zavirite u više nego interesantno polje javnih nabavki”, pojasnili su u Amplitudu.

Posmatrano po kvartalima, u prethodnoj godini je raspisano 6876 tendera, čija ukupna vrijednost je premašila 470 miliona eura. Kao kategorije u kojima je najviše raspisano tendera navode se niskogradnja (427), kancelarijski i birotehnički materijal (361), nafta, gorivo, drva za ogrijev, struja i drugi izvori energije (346), usluga transporta, putnika i robe (326) i usluge projektovanja, revizije i nadzora u arhitekturi, građevinstvu i inženjerstvu (323). Odluke državne komisije su dodatna evidenciona kategorija koja svim zainteresovanim stranama omogućava njihovu lakšu pretragu. Na portalu se za sada nalazi više od 5.000 odluka, koje datiraju još od maja 2008. godine.

etenderi naslovna

„Nakon početne registracije, potrebno je konfigurisati vaš korisnički panel. U gornjem desnom uglu, nakon klika na zupčanik, dobićete polje za unošenje i izmjenu vaših ličnih informacija, kao i kategorija za koje želite da vas softver obavještava putem maila, SMS-a ili Push notifikacije. Platforma eTenderi vam na ovaj način pruža ažurnost i tačnost, što umnogome olakšava postupak pripreme za proces javne nabavke”, navode u Amplitudu.

Nakon što se podese kategorije koje odgovaraju korisnikovoj poslovnoj djelatnosti, moguće je pristupiti pretrazi tendera.

„Uz niz filtera, bićete u mogućnosti da na jednostavan način pretražujete tendere od stane državnih i komercijalnih naručioca. Takođe, softver nudi mogućnost da pratite i tačno određene tendere, tako da ćete i za njih dobiti mail, sms i PUSH obavještenja”, dodaju naši sagovornici.

Portal takođe daje mogućnost pregleda statističkih podataka za sve naručioce i ponuđače, informacije o prosječnom vremenom do momenta potpisivanja ugovora, kao i ostalih kriterijuma koji mogu biti od koristi pri razmišljanju na koji tender se prijaviti.

„Vrlo bitan segment kompletne ideje su odluke Državne komisije. Na jednom mjestu, bićete u prilici da pregledate preko 5000 odluka, čiji zaključci i rješenja će biti od velike pomoći pri pisanju vaših žalbenih postupaka”, naglašavaju u Amplitudu.

Kreativni dio kompanije je osmislio alat pod nazivom „Tender alert“, koji korisnika putem notifikacija obavještava da su ostala još tri dana do predaje tenderske dokumentacije izabranog tendera.

“Prepoznajući važnost smart uređaja, našu aplikaciju možete besplatno preuzeti sa Google Play i iOs prodavnice”, zaključuju u Amplitudu.

Nakon besplatne registracije na portalu, iskoristite probni period za testiranje svih mogućnosti portala. Takođe, za sva pitanja i sugestije možete se javiti na mail etenderi@amplitudo.me, kao i pozivom na broj 020 223 244.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top