Ernst&Young: Globalne organizacije ne ulažu dovoljno u sajber bezbjednost | Ekonomist

Ernst&Young: Globalne organizacije ne ulažu dovoljno u sajber bezbjednost

Globalne organizacije ne ulažu dovoljno u cyber bezbjednost, navodi se u izvještaju objavljenom nakon istraživanja koje je sprovela revizorsko-konsultantska kuća Ernst&Young.

U današnjem vremenu globalne organizacije imaju veće mogućnosti da predvide sofisticirane sajber napade i da im se odupru na pravi način, no i dalje ne ulažu dovoljno, niti sistemski planiraju kako da se od njih oporave, zaključak je globalnog istraživanja o informacijskoj bezbjednosti EY.

O najaktuelnijim problema iz oblasti sajber napada EY je razgovarao s 1.735 organizacija širom svijeta, a istraživanje je pokazalo da je čak polovina ispitanih u stanju da detektuje sofisticirane sajber napade, što je najuvjerljiviji procentualni udio u posljednjih nekoliko godina.

Uvo omogućavaju dodatna ulaganja u alatke i procese kojima je moguće predvidjeti šta bi se moglo očekivati od sajber napada, kao i u mehanizme kontinuiranog praćenja, bezbjednosne operativne centre i mehanizme aktivne odbrane. Ipak, uprkos ulaganjima, čak 86 odsto ispitanih smatra da njihova sajber bezbjednost ne zadovoljava u potpunosti njihove potrebe.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top