Erdogan: Turska će biti sve jača, sviđalo se to nekima ili ne

Predsjednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, poručio je da će Turska, sviđalo se to nekima ili ne, biti sve jača. On je svoj govor održao u Istanbulu, gdje se obratio na završnoj ceremoniji međunarodnih studentskih susreta.

– Možete primijetiti ono što Francuska u posljednje vrijeme radi protiv Turske. Ako vam smeta to što je Turska sve jača, željeli to vi ili ne, mi ćemo nastaviti da budemo sve snažniji – poručio je Erdogan, koji  je iznio i kritike na račun Savjeta bezbjednosti UN, naglasivši da trenutno u tom tijelu nema nijedne zemlje sa muslimanskim stanovništvom.

– Kako je to moguće? Mi želimo pravdu. UN su formirane za uspostavljanje pravde, no imamo li mi trenutno takav pristup? Nemamo. Mi ćemo to nastaviti da tražimo. Želimo pravdu za čovječanstvo i prije ili kasnije ćemo u tome uspjeti. Možda ne odmah, ali jednoga dana će sigurno biti odgovoreno na zahtjeve za pravdu svih potlačenih u svijetu – kategoričan je turski lider.

Govoreći o studentima iz inostranstva koji stiču obrazovanje na univerzitetima u Turskoj, Erdogan je istakao da u njegovoj zemlji trenutno na različitim studijima boravi 115.000 studenata iz inostranstva i da je cilj da se ostvari broj od 350.000 studenata.

– Naš cilj je da uđemo među prvih pet zemalja sa najvećim brojem ugošćenih studenata. Preduzete su i neophodne preventivne mjere od samog prihvata studenata, procesa studiranja, pa do diplomiranja, kako studente ne bi zloupotrijebio pokret imama Fethulaha Gulena, koji je neprijatelj islama i Turske – poručuje Erdogan.

 

Komentariši

Top