Er Srbija zatvorila poslovnice van Beograda | Ekonomist

Er Srbija zatvorila poslovnice van Beograda

Poslovnica Er Srbije u Nišu je zatvorena – objekat u Voždovoj ulici u centru grada je potpuno iseljen, a prestao je da radi 1. avgusta, javljaju Južne vesti.

Kako nezvanično saznaju Južne vesti, zatvorene su sve ispostave nacionalne avio-kompanije van Beograda, a bilo ih je, osim u Nišu, u Novom Sadu i Užicu.

U niškoj poslovnici bilo je troje zaposlenih, a iako se avio karte prodaju preko interneta, predstavništva kompanije služe ukoliko putnici imaju reklamacije ili druge probleme, specijalne zahtjeve prilikom putovanja i potrebne su im slične usluge.

Prema zasada nepotvrđenim informacijama, taj objekat Er Srbija nije iznajmljivala već je bio u vlasništvu kompanije, a godinama je na izlogu bio veliki prepoznatljiv logo srpske nacionalne kompanije JAT Airways.

Kompanija je još ranije najavila otpuštanja 30 radnika, što je potvrdio i predsjednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali. Inače, Er Srbija je dio Etihada iz Emirata, koji je prošle godine bio u gubitku 1,87 milijardi dolara.

Kako su zaposleni u ovoj kompaniji rekli za list Danas, oni vjeruju da je razlog otpuštanja to što kompanija želi da uveća profit, ali su tvrdili i da smanjenjem obima usluga Er Srbija ide ka statusu lou kost prevoznika.

Podsjetimo, avioni ove kompanije ne lete iz Niša od 2009. godine, a iako je bilo najava da bi možda mogli ponovo da imaju komercijalne letove sa aerodroma Konstantin Veliki, ovo se nije dogodilo.

Avio-kompanija Er Srbija saopštila je nedavno da je treću godinu za redom poslovala sa dobitkom i da je u 2016. ostvarila neto profit od 900.000 evra. To je čak četiri puta manje od dobiti koju je kompanija ostvarila 2015. kada je dobit iznosila bezmalo četiri miliona evra.

 

Izvor: Južne vesti

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top