Er Srbija: Ne transformišemo se u loukost kompaniju | Ekonomist

Er Srbija: Ne transformišemo se u loukost kompaniju

“Er Srbija se ne transformiše u loukost kompaniju. Er Srbija slijeće i nastaviće da sleće na glavne svjetske aerodrome kao što su JFK u Njujorku, Hitrou u Londonu, Šarl de Gol u Parizu i druge. Lou kost kompanije uglavnom slijeću na manje aerodrome, udaljene od velikih gradova u kojima su takse za korišćenje aerodromskih usluga mnogo niže”, kazali su u srpskoj aviokompaniji.

“Er Srbija ima vrhunski Premium salon na Aerodromu ‘Nikola Tesla’ u Beogradu, najbolji na Balkanu, dok loukost tako nešto po pravilu nemaju. Er Srbija ima sopstveni program za česte putnike (frequent flyer program) Air Serbia Etihad Guest Program sa preko 110.000 članova do sada, koji gostima pruža čitav spektar mogućnosti za ekonomičnije putovanje i bolje ukupno iskustvo putovanja. Loukost kompanije nemaju ovakvu vrstu programa. Na kraju, lou kost kompanije lete ‘od tačke A do tačke B’ (point-to-point), dok kod Er Srbije možete da kupite karte za putovanja do 42 destinacije preko čvorišta u Beogradu, kao i do stotina drugih destinacija, koje su dostupne posredstvom Er Srbija kod-šer partnera. Dakle, Er Srbija ne može nikako da se transformiše u loukost kompaniju”, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, tvrdnje koje su se pojavile medijima u vezi sa navodnom transformacijom u potpunosti su iskonstruisane i netačne.

“Ono što je tačno jeste da se u Er Srbiji dešava niz promjena čiji je cilj da se postigne ekonomičnije poslovanje, veće uštede i povećanje profitabilnosti u jednoj veoma konkurentnoj industriji sa mnogo izazova. To nije nešto što se dešava samo u Er Srbiji, već se sa tim suočavaju sve svjetske aviokompanije. Pravila igre se mijenjaju, uspješniji će biti oni koji se najbolje prilagode novim pravilima. Mjere racionalizacije doprinijeće boljoj organizaciji rada, uz optimalno korišćenje ljudskih resursa i uštede u poslovanju. Navedene mjere neće ni na koji način uticati na redovno obavljanje poslovnih aktivnosti, niti će uticati na kvalitet usluge koja se pruža gostima”, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top