Epizode sedme sezone GOT piratizovane preko milijardu puta

Osim što se pokazala popularnom među HBO pretplatnicima, najnovija sezona popularne serije Game of Thrones je ove godine oborila i neke, barem u korporativnim krugovima, nepoželjne rekorde.

Naime, prema izveštaju kompanije Muso, koja se inače bavi monitoringom piratskih sadržaja na webu, epizode sedme sezone “Game of Thrones” su piratizovane preko milijardu puta.

Svaka od sedam novih epizoda je tako piratizovana preko 140 miliona puta, što je osjetno više u odnosu na broj njenih legalnih gledaoca, koji se vrteo oko cifre od 32 miliona po epizodi.

Iz kompanije Muso navode kako su ovim brojkama doprinjeli bezbedjenosni propusti na HBO serverima, zahvaljujući kojima su se hakeri dokopali nekoliko epizoda serije i prije njihovog emitovanja na TV-u, kao i rast popularnosti ilegalnih streaming servisa, koji su imali udio od čak 85% u spomenutoj cifri od milijardu piratskih pregleda novih epizoda popularne serije.


 

Izvor: Itvesti.info

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top