EPCG premašila plan naplate za 5,5 odsto | Ekonomist

EPCG premašila plan naplate za 5,5 odsto

Elektroprivreda Crne Gore EPCG je za prvih šest mjeseci ove godine premašila planirani stepen naplate 5,5 odsto, saopštio je izvršni rukovodilac Funkcionalne cjeline Snabdijevanje Nikola Bezmarević.

“Ostvareni stepen naplate je iznosio 102,5 odsto, dok je plan iznosio 97 odsto”, rekao je Bezmarević za list Elektroprivreda.

On je naglasio da je stanje potraživanja zaključno sa 30. junom smanjeno u odnosu na 31. decembar prošle godine za 4,6 miliona eura.

“Posebno smo zadovoljni što raste broj redovnih platiša. Zaključno sa junom ima skoro 187.000 redovnih platiša u kategoriji domaćinstva, dok u kategoriji ostala potrošnja imamo blizu 7.000 kupaca koji redovno izmiruju svoje obaveze”, naveo je Bezmarević.

Prema njegovim riječima u odnosu na prošlu godinu, povećan je broj redovnih platiša za 13.000.

“Napomenuo bih da članova Zlatnog tima, odnosno kupaca koji ostvaruju popust od 13 odsto na obračunatu vrijednost aktivne energije, ima oko 137,5 hiljada”, precizirao je Bezmarević.

U prvom polugodištu povećan je i iznos fakturisane električne energije.

“Zaključno sa junom fakturisano je 119 miliona eura, što je za pet miliona više u odnosu na isti period prošle godine”, naveo je je Bezmarević i zaključio da u kompaniji očekuju veći rast smanjenja potraživanja jer je standardno naplata nešto lošija u prvim mjesecima godine.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top