EPCG ostvarila neto dobit od 42, 88 miliona eura | Ekonomist

EPCG ostvarila neto dobit od 42, 88 miliona eura

Elektroprivreda Crne Gore je u prvoj polovini ove godine ostvarila neto dobit od oko 42,88 miliona eura, saopšteno je danas iz te kompanije.

– Dobit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova depresijacije i amortizacije od 49,35 miliona eura, ostvarena u prvoj polovini godine, 58 odsto je veća u odnosu na planiranu – objašnjavaju iz EPCG i ističu da su u prvih šest mjeseci 2018. godine prihodovali 154,47 miliona eura, što je 11 odsto više od plana i 26 odsto više u odnosu na isti period lani.

– Glavni razlozi dobrih poslovnih rezultata u prvih pola godine, prije svega su dobra pogonska spremnost i stabilno funkcionisanje proizvodnih objekata, koji su uz dobre hidrometeorološke prilike, uslovili povećanu proizvodnju – ocjenjuju u EPCG.

Stav kompanije je da su dobrim rezultatima u velikoj mjeri doprinijeli zaposleni u proizvodnim objektima, ali i Direkcija za upravljavljanje energijom.

– Elektroprivreda Crne Gore je u okruženju punom izazova, tokom prvih šest mjeseci 2018. godine, zahvaljujući dobroj pogonskoj spremnosti i izuzetnim hidrološkim prilikama, ostvarila dobre rezulate. Svakako, kontinuirana dobra stopa naplate, uz pojačane aktivnosti na polju snabdijevanja, te dodatne stimulacije redovnih platiša i unapređenje odnosa sa kupcima, uslovili su još bolje efekte u poslovanju kompanije – navodi se u saopštenju EPCG.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top