Električni kamioni na pomolu | Ekonomist

Električni kamioni na pomolu

Električni kamioni mogli bi da se prodaju brže od automobila, ali postoji opasnost da se Tesla usmjeri na pogrešno tržište. “Buduća politika oko promjene teretnih vozila koje podrazumijevaju manju emisiju štetnih gasova mogla bi da utiče na ovaj model“, rekao je analitičar Barkliza Mihael Koen.

Ograničenja u cijeni, opsegu i kapacitetu tereta ukazuju na to da je to tržište kada je riječ o dugim putanjama možda poslednje obuhvaćeno električnim kamionima.

Jasno je da su teški kamioni veliki zagađivači i više od 200 gradova ima neku vrstu regulacije emisije gasova, a glavni gradovi poput Madrida, Pariza, Londona i Meksika su već najavili zabrane na dizel motore, što bi moglo da ubrza interesovanje za elektriku, rekao je Koen.

„Prema našem mišljenju, veću pažnju bi trebalo posvetiti razvoju u sektoru tereta, nego ličnih vozila“, kaže on.

Vlasnici Tesla kamiona imaće mogućnost da vozilo dopunjavaju na novim, takozvanim “megapunjačima”, koji omogućavaju da se baterije dopune za 30 minuta energijom koja obezbeđuje da kamion pređe dodatnih 400 milja (oko 640 km).

Koen, međutim, smatra da to ipak nije dugoročno rešenje i da bi trebalo raditi na kamionima sa manjim dometom od Teslinog.

Veteran u ovoj industriji Jan Rajt, misli da je sektor transporta na duži domet teže tržište za električnu upotrebu.  „Bio sam malo iznenađen kada sam video da su ciljali na kamione s dugim dometom, jer to je najgora stvar koju možete da uradite sa električnom baterijom“, rekao je Rajt.

On je sada osnivač i direktor kompanije Rajtspid (Wrightspeed), koja radi na vozilima s vrlo niskim emisijama gasova.


 

Izvor: B92

Komentariši

Top