Električna vozila na Cetinju | Ekonomist

Električna vozila na Cetinju

Turistička ponuda Prijestonice Cetinje obogaćena je sa dva električna vozila, vrijednosti od oko 46 hiljada eura. Vozila su dijelom finansirana od donacija UNDP i Prijestonice Cetinje, a prva probna vožnja održana je danas.

Cilj nabavke vozila je poboljšanje turističke ponude grada i smanjenje CO2, odnosno štetnih izduvnih gasova, kazao je za RTV Cetinje menadžer Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Marko Vujanović.

“U ponudi su dva električna vozila od kojih je jedno vozilo sa prikolicom. Njihova vrijednost iznosi oko 46 hiljada, dijelom su sredstva od donacija UNDP-ja. Uglavnom u pitanju je projekat Prijestonice i UNDP-ja, unapređenje turističkog saobraćaja u našem gradu”, pojasnio je Vujanović.

Njihova osnovna namjena, dodao je on, biće u toku ljetnje turističke sezone, kako bi svim turistima i posjetiocima koji budu boravili na Cetinju, bio omogućen panoramski obilazak grada.

“Danas smo imali i prvu probnu vožnju, gosti su nam bili iz Italije i bili su prezadovoljni. Vrijeme je bilo perfektno, sve je proteklo u najboljem redu i nadamo se uspješnoj turističkoj sezoni i brojnim aktivnostima koje je.Turistička organizacija počela u tom predsezonskom dijelu”, kazao je Vujanović.

Već u nedjelju, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, TOPC nastavlja sa aktivnostima i organizovaće uklanjanje otpada na Orlovom kršu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top