ECB: Finansijski sistem eurozone stabilan | Ekonomist

ECB: Finansijski sistem eurozone stabilan

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je danas da privredni rast održava stabilnost banaka i tržišta u 19 zemalja eurozone, ali i upozorila da sve veći rizici investitora mogu donijeti probleme u budućnosti.

ECB je danas izdala dvogodišnji izvještaj o stabilnosti koji ima za cilj da obavijesti javnost i vladine zvačnike o potencijalnim problemima koji mogu omesti privredu.

U izvještaju se navodi da sve jači oporavak eurozone “podržava finansijsku stabilnost” i da nije raširena prenaduvanost vrijednosti na finansijskim tržištima u zemljama koje koriste euro.

Tržišta su i dalje osjetljiva na nagle preokrete, ako bi investitori primili loše vijesti koje mijenjaju perspektive rizika, navodi su izvještaju i dodaje da sve veća rizična ulaganja na finansijskim tržištima mogu “posijati sjeme za veliku korekciju cijena u budućnosti”.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top