EBRD intenzivno sarađuje sa CG | Ekonomist

EBRD intenzivno sarađuje sa CG

Crna Gora i Evropska banka za obnovu i razvoj dijele veliki portfolio zajedničkih aktivnosti, koje se odnose ne samo na finansijski i bankarski sektor, već i pravnu podršku i podršku razvoju preduzetništva u našoj zemlji, što će ostati u fokusu saradnje i u narednom priodu, saopšteno je na sastanku ministra finansija Darka Radunovića i direktora Direktorata za državni trezor Dragana Darmanovića sa novoimenovanom direktoricom EBRD-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, Charlotte Ruhe i novim šefom kancelarije ove finansijske institucije u Crnoj Gori, Jaap Sprey-om.

Osvrćući se na započete aktivnosti i zajedničke projekte, Radunović je ukazao na važnost partnerstva sa EBRD-om na polju razvoja saobraćajne infrastrukture, koja predstavlja zamajac ekonomskog rasta i razvoja, kao i razvoja energetike i regionalne povezanosti.

Sagovornici su saopštili da su otvoreni i spremni da saradnju intenziviraju u narednom periodu i obogate novim sadržajima.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top