EBRD i Aerodromi pregovaraju o kreditu za izgranju novog terminala u Tivtu

Očekuje se da će u naredne tri sedmice biti izabran konsultant za idejno rješenje izgradnje novog terminala na aerodromu Tivat, rulne staze, manevarskih površina i stajanke za avione,  a da će ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o kreditiranju ovog projekta biti potpisan u drugoj polovini 2015. godine, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Naime, kako su kazali iz Aerodroma, nastavljaju se intenzivni pregovori Aerodroma Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj o kreditiranju projekta izgradnje novog terminala na aerodromu Tivat, rulne staze, manevarskih površina i stajanke za avione.

“Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Milovan Đuričković sastao se sa predstavnicima EBRD-ija šefom kancelarije u Crnoj Gori Đuliom Morenom bankarskim ekspertom za saobraćaj, Donaldom Mišaksijem kao i  direktoricom za saobraćaj EBRD-ija Sju Baret”, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Đuričković je tokom sastanka istakao da je novi aerodrom u Tivtu od velikog značaja za Crnu Goru i razvoj turizma jer će se tako na adekvatan način pratiti i izgradnja velikih turističkih projekata na crnogorskom primorju.

Izvor CDM
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top