Duvan i alkohol skuplji 15 odsto | Ekonomist

Duvan i alkohol skuplji 15 odsto

Stopa rasta potrošačkih cijena u periodu januar-oktobar 2017. u odnosu na isti period prethodne godine iznosila je 2,4 odsto, saopšteno je iz MONSTAT-a. Statistika kaže da su najviše porasle cijene alkoholnih pića i duvana i to za 15 odsto.

Mjesečna inflacija u oktobru 2017. godine iznosila je -0,1 odsto:

“Mjesečna inflacija u oktobru 2017. godine, mjerena indeksom potrošačkih cijena iznosila je -0,1 odsto, dok su potrošačke cijene u odnosu na isti mjesec prethodne godine bile u prosjeku više za 2,3 odsto. Najveći uticaj na negativnu mjesečnu stopu inflacije imali su pad cijena: usluga smještaja; voća; goriva i maziva; kratkotrajnih dobara za rutinsko održavanje domaćinstva, itd”, saopšteno je iz MONSAT-a.

Pozitivne godišnje stope inflacije u oktobru 2017. godine zabilježene su u grupama: Alkoholna pića i duvan (15,1 odsto); Prevoz (5,6 odsto), Hoteli i restorani (4,6 odsto), Odjeća i obuća (3,4 odsto), Zdravlje (2,4 odsto).

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top