Dušan Vujović ministar finansija godine

Časopis Global market izabrao je ministra finansija Srbije Dušana Vujovića za ministra finansija godine za centralnu i istočnu Evropu, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Taj časopis je zvanična publikacija koju zajedno izdaju Međunarodni monetarni fond i Svjetska banka.

U pismu koje je uredništvo Global marketa uputilo Ministarstvu finansija navodi se da je Vujović u prethodne tri godine “svojim radom napravio izuzetan doprinos kako bi Srbija izašla iz recesije na put ka održivom ekonomskom rastu”.  Ocijenjeno je da je fiskalnom konsolidacijom preokrenut trend porasta javnog duga koji je sada u opadanju, a Srbija poslije 10 godina, u 2016. je ostvarila suficit u budžetu prije preuzimanja starih obaveza.

Dodaje se da je Vujović bio vodeći arhitekta u kreiranju, sprovođenju i uspješnom završetku aranžmana iz predostrožnosti u vrijednosti od 1,2 milijarde evra, koji je Vlada Srbije započela sa MMF-om februara 2015. godine i da su rezultati koje je Srbija postigla na polju fiskalne konsolidacije i makro monetarne stabilizacije obnovili povjerenje međunarodnih investitora u srpsku ekonomiju.

Nagrada će Vujoviću biti uručena na ceremoniji u okviru jesenjeg zasjedanja godišnje skupštine MMF i Svjetske banke koje se održava od 12. do 15. oktobra u Vašingtonu.

Izvor: Beta

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top