Duolingo, aplikacija za učenje jezika | Ekonomist

Duolingo, aplikacija za učenje jezika

Duolingo, kompanija poznata po popularnoj aplikaciji za učenje jezika, je u novom krugu ulaganja sakupila 45 miliona dolara.

 Duolingo je sakupio ukupno 83 miliona dolara, što u završnici znači da je kompanija svoju vrijednost povećala na 470 miliona dolara.

– Ulaganja će Duolingu pružiti priliku da stvori još prilagodljiviju, personalizovanu i efikasniju platformu i da se proširi na škole širom svijeta – objasnio je tim Duolinga.

Posljednji krug ulaganja obilježio je Google Capital. Google je uključen i u projekt ‘Duolingo for Schools’, što je verzija aplikacije namijenjena upotrebi u učionicama, a predstavljena je početkom ove godine. Nastavnici i učitelji putem aplikacije mogu da provjere napredak učenika i zadavati zadatke za domaći rad.

Saradnja Duolinga i Googlea ne iznenađuje, budući da tehnološki gigant nastoji da se uključi u projekte čiji je cilj da djeci približi tehnologiju i nauku. Škole su među najvećim korisnicima Chromebook laptopa, a Google je nedavno nastavnom osoblju omogućio da djecu vode na virtualne izlete pomoću Cardboard VR platforme.

– Duolingo mijenja način na koji ljudi širom svijeta uče jezike. Zapanjio nas je rast Duolinga i oduševljeni smo partnerstvom, budući da imaju potencijal da oblikuju budućnost učenja – izjavila je partnerka Google Capitala, Laela Sturdy.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top