Duklja Ribnica: Radnici strahuju za svoja potraživanja | Ekonomist

Duklja Ribnica: Radnici strahuju za svoja potraživanja

Stečajna uprava preduzeća Duklja Ribnica u stečaju poništila je pred sudom ugovor o hipoteci koji je godinama bio glavna prepreka za prodaju restorana Ribnica na atraktivnoj lokciji u Podgorici.

Dvadesetak bivših radnika, međutim, strahuje za svoja potraživanja, a do kraja sedmice i trebalo da bude poznato da li će taj objekat biti prodat na 16. oglasu, navode Vijesti.

Stečajni upravnik ovog preduzeća Dragica Gvozdenović kazala je da je Duklja Ribnica pokrenula i uspjela u sporu za poništenje ugovora o hipoteci, koji je zaključen između drugog suvlasnika Jastreb i Hypo Alpe Adria Leasinga prije otvaranja stečajnog postupka, kojim je uspostavljena hipoteka nad susvojinom tog stečajnog dužnika, za koju nije dao saglasnost na zakonom propisan način.

„Upravo zahvaljujći uspjehu u ovom sporu prvi u redu za naplatu među povjeriocima, nakon prodaje imovine, biće bivši radnici“, rekla je Gvozdenović Vijestima.

Bivši radnici, koji su pokrenuli stečaj 14. novembra 2013. godine, sumnjaju da se atraktivna lokacija i restoran pripremaju nekom kupcu za što manji iznos, a da će oni ostati „kratkih rukava“.

Bivši šef Sindikata Duklja Ribnice Milan Bogojević kazao je da radnici imau pravo da sumnjaju da se prodaja tog objekta priprema nekom za kupovinu za mali iznos novca.

„Nas 15-ak bivših radnika smo pokrenuli stečaj 2013, jer tri godine nijesmo primali platu, a struju i vodu su nam isključili. Upućeni smo bili kućama bez obrazloženja kada ćemo biti vraćeni na posao. Zbog toga smo sami pokrenuli stečaj“, naveo je Bogojević.

On je kazao da im se za neisplaćene plate u neto iznosu duguje oko 180.000 eura, a bruto više od 300.000 eura.

„Bojimo se da nećemo dobiti ništa jer se samo možemo naplatiti iz stečajne mase. Ako se objekat proda za nikakve pare, mi se ne možemo naplatiti“, rekao je Bogojević.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top