"Dubrovnikom" od Bara do Barija | Ekonomist

“Dubrovnikom” od Bara do Barija

Putnički brod “Dubrovnik” povezivaće od 22. maja italijansku i crnogorsku obalu na liniji Bari-Bar-Bari, saopšteno je iz Barske plovidbe.

Čelnici AD Braska plovidba i “Jadrolinija“ iz Rijeke potpisali su ugovor o međusobnoj saradnji za 2018. godinu, koji predviđa da riječki feribot “Dubrovnik“ i ove godine sezonski drži liniju.

“U 2018. godini linija će biti aktivna u period od 22.05. do 28.11, sa mogućnošću produženja, a zavisno od potražnje na tržištu. Tokom jula i avgusta brod ‘Dubrovnik’ će uplovljavati u luku Bar dva puta sedmično, a u vansezonskom period, u mjesecima jun, septembar, oktobar i novembar jednom sedmično. U ovoj godini su postignuti bolji komercijalni uslovi po Barsku plovidbu AD u odnosu na ugovor iz prošle godine”, saopšteno je Barske plovidbe.

Ovogodišnjim novim ugovorom sa “Jadrolinijom“, koji je Barska plovidba potpisala polovinom aprila, crnogorska državna kompanija, kako ističu, postigla je bolje komercijalne uslove za sebe u odnosu na 2017. godinu, prvenstveno na planu većih agencijskih provizija i taksi.

Brod “Dubrovnik” ima 148 kabina s ukupno 457 kreveta.


Izvor: RTCG

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top