Dubai ponovo u centru pažnje! | Ekonomist

Dubai ponovo u centru pažnje!

Kula “Creek” se po projektu arhitekte Santjaga Kalatrave gradi – gdje drugo nego – u Dubaiju.

Emaar Properties, koji je investitor ovog megalomanskog projekta, objavio je seriju novih fotografija i video-snimaka gradilišta koji se proteže na čak 5,95 kvadratnih kilometara. Na njemu će nići luksuzni stambeno-poslovni kompleks čija će centralna tačka biti kula Creek koja je osmišljena tako da nadvisi Burdž Kalifu, trenutno najvišu zgradu na svijetu, za barem 90 metara.

Emaar Properties i Dubai Holdings udruženo učestvuju u ovom velikom projektu u Dubaiju, a najveći izazov biće izgradnja kule visoke 928 metara koju je projektovao slavni Santjago Kalatrava. Najkompleksniji dio je izgradnja temelja dubokog 72 metra na koji će ukupno biti utrošeno 45.000 kubnih metara betona.

Izgradnja je počela prošle godine, a izvođač još nije potvrdio datum završetka. Ipak, predviđa se da će projekat biti gotov za Dubai Expo koji se održava 2020. godine.


 

Izvor: Gradnja.rs

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top