Državni vozni park Srbije prodaje 500 limuzina | Ekonomist

Državni vozni park Srbije prodaje 500 limuzina

Beograd — Pred ministrima Srbije bi danas trebalo da se nađe spisak od 500 automobila iz državnog voznog parka koji će se prvi naći na prodaji.

Kako je listu objašnjeno u Vladi Srbije, Komisija za odobravanje službenih kola privodi kraju listu “prvih 500” i nakon što ministri daju zeleno svjetlo, biće oglašen javni poziv za prodaju ovih automobila. Zainteresovani kupci moći će da ih vide na platou ispred Palate “Srbija”.

Ministri su početkom februara usvojili zaključak o prodaji 1.538 automobila, koje su koristili državni organi, službe, javna preduzeća i agencije. Oni su odmah parkirani u garaže, a Poreska uprava je započela rad na njihovoj procjeni.

Na prodaju će prvo ići automobili više i srednje klase, starosti do sedam godina, marke “skoda superb”, “audi A8” i “audi A6”, “mercedes” S klase i BMV.

Računa se da će dodatne, značajne uštede u budžetu biti ostvarene potpunom racionalizacijom korišćenja automobila.

Prema podacima iz Vlade Srbije, zahvaljujući oštrim mjerama i rigoroznoj kontroli, Vlada je još prošle godine uspjela da prepolovi potrošnju goriva za službene automobile.

Izvor: Večernje novosti
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top