Društvena odgovornost - Potrebni smo Kristijanu i Ilini | Ekonomist

Društvena odgovornost – Potrebni smo Kristijanu i Ilini

Dragi čitaoče,

pravi je trenutak da svoje dnevne obaveze, stres, opterećenja i potrebe stavimo u drugi plan, makar na trenutak. Potrebni smo djeci kojoj nažalost kvalitet ali i sam život zavisi od toga.  Sa tim ciljem, prenosimo vam sledeće :


Pomoć ugroženima

Fondacija “Budi human“ obavještava građane da je u toku akcija prikupljanja pomoći za Ilinu Raonić i Kristijana Radulovića.

 

 

 

 

 

 

Ilina ima samo 3 i po godine i potrebna joj je naša pomoć. Cerebralna paraliza od koje boluje ubraja se u razvojne teškoće, jer utiče na način djetetovog razvoja. Samim tim malena Ilina ima poteškoće, jer može da stoji i sjedi isključivo uz pridržavanje. Iako Ilina ima problema sa kretanjem i održavanjem ravnoteže, intelektualno je očuvana, zna azbuku, naučila je da broji do deset, zna značenje riječi i razlikuje boje. Terapija i rehabilitacija na privatnoj klinici Live hospital u Turskoj daje veliku mogućnost da će Ilini biti mnogo bolje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristijan je dijete koje je rođeno zdravo 13. oktobra 2007. godine u Nikšiću. Samo par dana nakon izlaska iz bolnice, kod Kristijana je primijećena pojačana žutica. Kako je vrijeme prolazilo, stvari su se komplikovale i ustanovljena je cerebralna paraliza. Hrabri Kristijan sada ide u redovnu školu i završava drugi razred. Ne hoda, ali je intelektualno potpuno očuvan i lijevom stranom radi sve što može. Ali, za samostalnije djetinjstvo mu je potrebna naša pomoć… Kako bi se njegovo stanje poboljšalo, neophodan je odlazak na liječenje metodom presađivanja matičnih ćelija na privatnoj klinici Live hospital u Turskoj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Pozivamo sve građane i društveno odgovorne firme da se pridruže akciji i da slanjem poruka i uplatama na račun pomognu liječenje Kristijana i Iline”. Apel je uputio izvršni direktor fonadacije Goran Jovanović.

Portal Fondacije Budi human koji se nalazi na adresi www.budihuman.me pruža mogućnost da na brz i jednostavan način građani i firme doniraju novac za oboljele mališane.

Mobilni operateri

“Uz pomoć tri mobilna operatera ( Crnogorski Telekom, Telenor i M-tel ) uspostavili smo jedinstveni donatorski broj 14543.  Preko njega građani mogu da uplate novac. Stranica www.budihuman.me je po transparentnosti jedinstvena u regionu. Ona građanima pruža mogućnost da u realnom vremenu prate koliko je novca uplaćeno. Takođe, sa kojih brojeva te koliko sredstava je još neophodno prikupiti, kao i način na koji se prikupljena sredstva troše”, kazao je Jovanović.

Na portalu je istaknuta procedura na koji način neko može postati korisnik Fondacije, sa kojim novcem organizacija raspolaže i kome su do sada građani sve pomogli.

Objašnjenje Fondacije

“Sredstva koja se trenutno nalaze na računu Fondacije “Budi human” a prikupljena su tokom Teletona (u iznosu od 385.576 eura) biće preusmjerna prvom korisniku oboljelom od karcinoma koji bude ispunjavao uslove za dodjelu pomoći”, objasnio je on.

Za početak rada i izradu portala, Fondacija je dobila sredstva na Telekomovom donatorskom konkursu “Za Svako Dobro”.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top