Dragica Sekulić na Ministarskom sastanku o energetici u Azerbejdžanu | Ekonomist

Dragica Sekulić na Ministarskom sastanku o energetici u Azerbejdžanu

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić učestvovaće na Ministarskom sastanku Savjetodavnog vijeća Južnog gasnog koridora u četvrtak u Bakuu u Azerbejdžanu u ulozi moderatorke panela na temu Južni gasni koridor na Balkanu — pogled u budućnost, saopšteno je u tom vladinom resoru.

Organizator Ministarskog sastanka, Ministarstvo energetike Azerbejdžana, okupiće nadležna ministarstva za energetiku Albanije, Bugarske, Hrvatske, Gruzije, Grčke, Italije, Srbije i Turske, više stručne saradnike za energetiku Evropske unije, Ujedinjenog Kraljevstva, kao i predstavnike kompanije Šah Deniz i učesnike na ekspanziji gasovoda Južni Kavkaz, Trans-anadolijskog i Trans-jadranskog gasovoda.

“Sastanak će otvoriti potpredsjednik Evropske komisije i povjerenik za energetiku Maroš Šefčovič, a o značaju tog Savjetodavnog vijeća govori i podatak da će na njemu prisustvovati i predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev”, saopšteno je u Ministarstvu.

Sekulić će u srijedu održati sastanak Jedinice za projektni menadžment predstavnika ministarstava i operatora prenosnih sistema za gas Hrvatske, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

“Jedinica za projektni menadžment je osnovana u maju prošle godine na Ministarskom sastanku u Pržnom kako bi se operacionalizovala komunikacija i usaglasila potrebna legislativa između država i operatora prenosnih sistema”, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top