Donosimo vam pregled najavljenog Samsung Galaxy Note 8 smart telefona | Ekonomist

Donosimo vam pregled najavljenog Samsung Galaxy Note 8 smart telefona

Samo nekoliko nedelja smo udaljeni od narednog velikog događaja zakazanog za 23. avgust i lansiranja Samsungovog premium smart telefona, Samsung Galaxy Note 8.

Već smo dobili potpuni vizuelni prikaz uređaja zahvaljujući Evan Blass-u koji je ispravno opisao Samsung Galaxy Note 8 prije nego što je najavljen, takođe objavio je i nekoliko fotografija najavljujući telefon koji je objavio na svom Twitteru. U ovom trenutku nemamo precizne specifikacije, ali možemo zaključiti nekoliko stvari gledajući sliku objavljenog uređaja. Dakle vidi se da posjeduje dual kameru sa dual array blicem na pozadini. Izgleda da će Note 8 imati skener otiska prstiju pored kamere, kao što je to bio slučaj i kod Galaxy S8, pozicija otiska prsta je dosta nepristupačna pogotovo za one sa malim prstima.

Još jedna stvar koju znamo jeste da će Note 8 vjerovatno biti najveći Note do sada. To je jednostavno vidljivo prema projekcijama koje možemo vidjeti sa slike. Samsung je ostavio veliki nagovještaj pozivom na događaj koji glasi „Uradi veće stvari“ – dok su prethodna curenja informacija nagovještavala 6,3- inčni 19,5:9 displej.

Samsung ima puno problema sa ovim uređajem i kako će ga korisnici prihvatiti, naravno, s obzirom na to kako je prošla Note 7 zbog problema sa baterijama koje su u nekim slučajevima izazivale eksplozije.

Ekrani su vruće bitke za ovogodišnje pametne telefone. LG je rekao da će pripremiti novi AMOLED ekran za svoj sljedeći flagship, CEO kompanije Huawei potvrdio je da će njihov predstojeći Mate 10 imati ekran u punoj veličini, a tu je i 10-godišnja verzija iPhone-a, koja izgleda da će imati mnoštvo funkcija, uključujući infracrveni face unlock, odnosno skener lica.

Samsung je već 4 glodine na tronu kao kompanija koja ima najjači smart telefon, ali im se tron poljuljao otkako su imali problema sa Note 7, S8 je opravdao očekivanja, ali su sve oči okrenute ka nadolazećoj Note 8-ci, Note je uvijek važio za najmoćnije telefone, i ako se procurele informacije opravdaju, očekujte ekstremno moćan uređaj.

Aleksa Bigović
IT analitičar

Komentariši

Top