Donald Tramp nudi sezonske poslove strancima na svom imanju | Ekonomist

Donald Tramp nudi sezonske poslove strancima na svom imanju

Uprava imanja Mar-e-Lago, koje je u vlasništvu predsjednika SAD, Donalda Trampa, zatražila je od tamošnjeg Ministarstva rada dozvolu da zaposli 61 stranog radnika za predstojeću sezonu.

Prema tom zahtjevu, na Trampovom imanju će biti zaposleno 40 konobara za platu od 12.68 dolara na sat i 21 kuvar koje će plaćati 13,31 dolara na sat. Menadžeri kluba u zahtjevu navode da ne mogu da pronađu dovoljno kvalifikovanih Amerikanaca koji žele da rade taj posao, prenosi AP.

Agencija podsjeća da je Tramp kritikovao američke kompanije zbog zapošljavanja stranih radnika, ali je pravdao praksu svog kluba riječima da se nije prijavio dovoljan broj zainteresovanih lokalnih radnika. Prošle godine klub je zaposlio 70 stranih radnika sa vizom H-2B koja se izdaje sezonskim nepoljoprivrednim radnicima. Prvi čovjek Bijele kuće često posjećuje Mar-e-Lago od novembra do maja.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top