Dojče berza ostala bez direktora | Ekonomist

Dojče berza ostala bez direktora

Generalni direktor Dojče berze, Karsten Kengeter, koji je pod istragom zbog optužbi za insajdersko trgovanje, odlazi sa funkcije prvog čovjeka te kompanije.

Kengeter je obavijestio Nadzorni odbor da će dati ostavku na funkciju generalnog direktora, kako bi “omogućio kompaniji da ponovo u potpunosti usredsredi svoju energiju na svoje klijente, posao i rast”, navodi se u saopštenju Dojče berze, a prenosi agencija AFP.

Kompanija je dodala da Kengeter ne “želi da tekuća istraga dodatno opterećuje Dojče berzu”. Nadzorni odbor je prihvatio odluku “sa žaljenjem” i zahvalio se Kengeteru na vođenju kompanije od 2015. godine.

Detalji o tome ko će ga zamijeniti na toj funkciji biće objavljeni uskoro, čim bude donijeta odluka, naveli su iz Dojče berze, dodajući da će Kengeter u međuvremenu nastaviti da vodi kompaniju.

U fokusu istrage je finansijska operacija koju je izvršio Kengeter 14. decembra 2015. godine, kada je kupio akcije Dojče berza grupe vrijedne oko 4,5 miliona eura.

Dva meseca kasnije, u februaru 2016. godine, Dojče berza i Londonska berza su otkrile planove o spajanju, nakon čega su cijene njihovih akcija naglo skočile.


 

Izvor: Tanjug

Komentariši

Top