Dojče banka blokirala aktivnosti u Rusiji | Ekonomist

Dojče banka blokirala aktivnosti u Rusiji

Dojče banka se priprema da obustavi sve svoje poslovne aktivnosti u Rusiji, osim ogranka GTB, objavio je jedan od finansijskih izvora, a prenio Rojters.

GTB (Global Transaction Banking), koji pruža bankarske usluge finansijskim institucijama i kompanijama, predstavlja oko 10 odsto poslovnih aktivnosti njemačke banke u Rusiji.

Portparol Dojče banke nije htio da potvrdi informaciju koja je uslijedila nakon objave tokom vikenda o povratku u Frankfurt predsjednika ruskog ogranka te njemačke banke, Jerga Bongarca.

Pravna služba Dojče banke i američko ministarstvo pravde vode istragu zbog sumnji u nepravilnosti i korupciju u koju je umiješana Njemačka banka u Moskvi.

Bongarc će sada raditi u sjedištu Banke u Frankfurtu i nadgledati njene poslove u centralnoj i istočnoj Evropi, navela je Dojče banka u saopštenju, ističući da je njegov odlazak za Moskvu odavno planiran.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top