Dodijeljene nagrade najboljim menadžerima | Ekonomist

Dodijeljene nagrade najboljim menadžerima

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) uručila je danas nagrade najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima za 2017. godinu u deset kategorija.

U kategoriji menadžer godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima izabran je predsjednik odbora direktora kompanije Voli trejd, Dragan Bokan, a za preduzetnika godine izvršni direktor kompanije Cerovo, Goran Đurović.

Izvršni direktor Radio-difuznog centra Slobodan Stanišić najbolji je u kategoriji preduzeća koja su u većinskom vlasništvu države, dok je titula najuspješnijeg menadžera u državnim i javnim institucijama pripala Miomiru M. Mugoši, direktoru Poreske uprave.

Najbolja u kategoriji srednjih preduzeća je izvršna direktorica Glosarija, Mirjana Mijušković. U kategoriji malih preduzeća, najbolji je izvršni direktor Montenomaks Control&Logistics, Radovan Radulović.

Menadžer godine u mirko preduzećima je izvršni direktor V.U. Veterinum, Džemal Ravja, a mladi menadžer godine je izvršni direktor Veletex-a, Miloš Golubović.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Miodragu Gomilanoviću, nekadašnjem ministru energetike, rudarstva i industrije i saobraćaja, kao i zaštite životne sredine u republičkoj Vladi, koji je bio i na visokim rukovodeći pozicijama u Rudnika uglja Pljevlja, PTT saobraćaju Crne Gore, Pošti, Jugopetrolu, Željeznici.

U kategoriji najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera nagradu je dobio Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis (UDG).

Iz AMM-a su saopštili da su dobitnici nagrade u 2017. ostvarili ukupan prihod od 615 miliona eura, neto dobit od 44 miliona, ukupne investicije su iznosile 99 miliona i imali su preko 7250 zaposlenih.

Ceremoniji dodjele nagrada prisustvovali su i predstavnici Srpske asocijacije menadžera, Hrvatske udruge menadžera i preduzetnika i Makedonske asocijacije menadžera.

Za nagrade je stiglo 250 nominacija od kojih je prihvaćeno 70 kandidatura, a Upravni odbor je usvojio predlog stručnog žirija za deset laureata.

U žiriju su bili predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Savjeta stranih investitora, ekonomskog fakulteta, Fakulteta za meediteranske studije, Uprave za kadrove, Fonda za aktivno građanstvo (FAKT), kao i prošlogodišnji dobitnici nagrada.

Pokrovitelj događaja i ove godine bila je Vlada, a podršku su dali Privredna komora, Uprava za kadrove, kompanije M:tel, Yes event, Aquamont, Sava osiguranje, Lovćen banka, Finance plus, Primato P. Carinvest, HR Partner, Strategic lab, kao i projekat 100 najvećih.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top