Dobar napredak u oblasti ekonomije i finansija - Ekonomist

Dobar napredak u oblasti ekonomije i finansija

Crna Gora dobro napreduje u ispunjavanju obaveza u okviru pregovaračkog procesa iz oblasti ekonomije i finansija i na tom putu može očekivati punu podršku Evropske komisije, saopštio je evropski komesar Pjer Moskovici tokom današnjeg susreta sa ministrom finansija Radojem Žugićem, u sjedištu Evropske komisije u Briselu. Pored Moskovicija, zaduženog za ekonomska i finansijska pitanja, poresku i carinsku politiku, Žugić je razgovarao i sa generalnim direktorom za ekonomska i finansijska pitanja Markom Butijem i zamjenikom generalnog direktora Evropske komisije za budžet Manfredom Krafom.

U razgovorima sa evropskim zvaničnicima, Žugić je pozdravio novi pristup EK, koji je usmjeren na jačanje ekonomskog upravljanja u zemljama proširenja, kroz razvoj nacionalnih programa ekonomskih reformi. S tim u vezi, zahvalio je na preporukama i sugestijama koje je Evropska komisija dala na crnogorski Program ekonomskih reformi, ocjenjujući ih veoma značajnim za kreiranje mjera i politika za naredni period.

Predstavljajući srednjeročni okvir makroekonomske i fiskalne politike, ministar Žugić je saopštio da se u periodu 2015-2018. godine očekuje snažniji oporavak ekonomije, usljed pojačane investicione aktivnosti i daljeg uključivanja lokalnih potencijala, u više sektora – prioriteta, uz prosječni godišnji ekonomski rast po stopi od 3.8 odsto, saopštili su iz Ministarstva finansija.

Izvor RTCG
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top