Dmail omogućava da opozovete poslani mail | Ekonomist

Dmail omogućava da opozovete poslani mail

 Svi smo, barem jednom, u žurbi poslali mail zbog kojeg smo zažalili.

Kako bi tome stao na kraj, Google je najprije pokrenuo opciju Undo Send, koja korisnicima pruža mogućnost poništavanja poslanog maila u roku od 30 sekundi od slanja. Međutim, kompanija nije stala na tome. Gmail sada ima novi, posebno koristan alat. Zove se Dmail, a omogućava vam da opozovete, odnosno poništite poslani mail u zadatom vremenskom roku. Aktivira se kao ekstenzija za Google Chrome koja korisnicima daje više kontrole nad vlastitom elektronskom poštom.

Funkcioniše dvojako: Dmail možete koristiti kao Undo Send, dakle za opozivanje netom poslanog maila, a drugi način korištenja je ograničavanje dostupnosti maila, nešto slično opciji koju nudi Snapchat. Vremenski okvir u kojem će se mail samouništiti varira od sat vremena do nedjelju dana.

Opciju je razvio tim Deliciousa, koji se bavi označavanjem i organiziranjem adresa, a dostupna je samo za desktop verziju Gmaila.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top