Direktorima Monteputa bonusi po 2.840€ | Ekonomist

Direktorima Monteputa bonusi po 2.840€

Kompanija Monteput odlučila je da iz dobiti za prošlu godinu podijeli 101,1 hiljadu EUR bonusa direktorima i radnicima.

Iz menadžmenta kompanije Pobjedi je saopšteno da su bonuse od po 2.840 eura dobili su članovi Odbora direktora Jusuf Kalamperović, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, tadašnji izvršni direktor, a sada ministar saobraćaja Osman Nurković i direktor poslovne jedinice za upravljanje projektom izgradnje autoputa Bar – Boljare, Goran Vujović.

“Po 2.130 eura dobili su direktori sektora i sekretar preduzeća”, kazao je sadašnji direktor Monteputa, Junuz Mujević, koji neće dobiti bonuse, jer je od ove godine na čelu firme.

Zaposlenima je isplaćeno po 710 eura.

“Pravo zaposlenih na isplatu godišnjeg bonusa u iznosu do jedne prosječne neto zarade u preduzeću uvećane za minuli rad definisano je sporazumom zaključenim 7. juna 2012. između Odbora direktora, izvršnog direktora i sindikalne organizacije, pa je po tom osnovu zaposlenim isplaćen iznos od 710 eura”, objasnio je Mujević.

On je podsjetio da je odluku o raspodjeli dobiti iz prošle godine donio Odbor direktora 6. juna, shodno zaključku Vlade.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top