Direktorica NTO: Rezultati u predsezoni dobri | Ekonomist

Direktorica NTO: Rezultati u predsezoni dobri

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić istakla je da su rezultati u predsezoni dobri, dodajući da se ove sezone turisti manje žale nego lani. Direktorica NTO je potvrdila da su rezultati u predsezoni dobri.

– Pored gostiju zapadne i sjeverne Evrope, imamo veći broj gostiju iz Kine. Ove sezone je manje prijava turista, ali postoje primjedbe zbog nedostatka parkinga.  Gosti se najvećim dijelom žale na nivo komunalne higijene i opremljenosti naših mikro-turističkih lokaliteta – rekla je Radak Kukavičić.

Takođe ističe i da cijene plažnog mobilijara nijesu mijenjane u odnosu na prethodnu godinu.

– Na oko dvije trećine kupališta u Crnoj Gori cijena plažnog mobilijara iznosi 5 do 8 eura, ali treba naglasiti da zakupci tokom maja i većem dijelu juna nijesu naplaćivali plažni mobilijar – ističe Radak Kukavičić.

Upozorava da u Crnoj Gori odnos između tražnje i ponude radne snage nije srazmjeran.

– Nadam se da ćemo već naredne sezone imati jednostavniju proceduru zapošljavanja radne snage. Našoj turističkoj privredi radna snaga treba mnogo ranije, jer sezone i počinju ranije – ocijenila je Radak Kukavičić.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top