Direktor Tošibe podnio ostavku zbog ogromnog gubitka | Ekonomist

Direktor Tošibe podnio ostavku zbog ogromnog gubitka

Nekoliko sati nakon što je Tošiba bila prisiljena da odloži otkrivanje detalja o gubitku više od milijardu dolara, direktor kompanije Šigenori Šiga je podnio ostavku.

Očekuje se da će japanski konglomerat saopštiti da otpisuje blizu šest milijardi dolara u svom nuklearnom biznisu u SAD. No, BBC saznaje da Tošiba nije mogla postići dogovor s revizorima o kolikoj sumi se zapravo radi. Iz kompanije su saopštili da Shiga odlazi s dužnosti zbog gubitka. Na funkciji će ostati do juna kako bi pomogao kompaniji da se nosi s problemom.

Zbog finansijskog kolapsa brojni analitičari su upozorili da je budućnost kompanije izložena riziku. Kompanija je od revizora zatražila dodatni mjesec prije objavljivanja izvještaja o zaradi, koji će uključivati visinu gubitka i detalje o mjerama koje Tošiba planira da preuzme kako bi se borila s finansijama.

Akcije su u utorak pale za čak 9 posto, a Tošiba je od kraja decembra prošle godine izgubila blizu 50 posto tržišne kapitalizacije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top