Direktor Morskog dobra: Plaže spremne, cijene mobilijara ostaju iste | Ekonomist

Direktor Morskog dobra: Plaže spremne, cijene mobilijara ostaju iste

Cijene plažnog mobilijara ove sezone ostaće na nivou prethodnih godina, a crnogorska obala je spremna za početak sezone, kazao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić.

On je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, podsjetio da je morska voda odličnog kvaliteta, što pokazuju sve analize Instituta za biologiju mora.

– More je kvalitetno, voda je dobra za kupanje, ove godine imaćemo 30 plavih zastavica, a crnogorska obala je spremna za početak sezone – poručio je Jelušić.

On je naveo i da će Crna Gora u narednom priodu morati da gradi nova kupališta.

– Crnoj Gori će u narednom periodu faliti novih kupališta- naveo je Jelušić.

Od danas privremena rješenja za zakupce

Govoreći o problemima u primjeni novog zakona, koji se odnose na zakup u zoni Morskog dobra, Jelušić je podsjetio da, prema ranijem dogovoru, svi zakupci mogu da dobiju privremeno rješenje.

– Imamo rješenje koje je utemeljeno na zakonu – kazao je Jelušić.

– Zakupci već od danas na legitiman način mogu da idu u sekreterijate svih opština i da dobiju privremeno odobrenje za rad – pojasnio je Jelušić.

Isto važi i za zakupce u Herceg Novom. Jelušić ističe da je Morsko dobro spremno na razgovore sa rukovodstvom te Opštine, ali kako dodaje svi moraju poštovati zakon.

– Mi smo spremni da čujemo argumente i ako su utemeljeni da ih uvažimo, ali smo svi dužni da poštujemo zakon – kazao je Jelušić i dodao da Luka Škver kao i ostale luke moraju da poštuju zakone.

– Ne znam zašto bi Luka Škver imala neki drugačiji režim od ostalih luka – naveo je Jelušić.

Komentarišući ocjene zakupaca plaža u Ulcinju, da su im cijene zakupa za ovu godinu uvećane, Jelušić je kazao da je to tačno, ali da su prethodnih godina ulcinjski zakupci plaže dobijali po znatno nižim cijenama u odnosu na ostale opštine.

– Cijene jesu povećane, ali su prethodnih godina bile osam do 10 odsto jeftinije nego u ostalim opštinama – kazao je Jelušić i dodao da su i nakon povećanja cijene zakupa u Ulcinju niže nego u ostalim opštinama.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top