Direktor Instagrama uvjerava: Ne špijuniramo vaše privatne razgovore

Instagram ne špijunira privatne razgovore svojih korisnika da bi im kasnije slala ciljane reklame, izjavio je direktor te aplikacije Adam Moseri u intervjuu za američku televizijsku mrežu CBS.

– Ne gledamo vaše poruke i ne slušamo vaše razgovore. Bilo bi izuzetno problematično da to radimo. Međutim, svjestan sam da će vam biti teško da mi povjerujete – rekao je Moseri.

Direktor Instagrama odgovorio je na to pitanje novinara pošto su se korisnicima pojavile reklame za određene proizvode koji su pomenuti u njihovim ranijim privatnim razgovorima.

Pitanje povjerljivosti podataka korisnika društvenih mreža jedno je od najosjetljivijih s kojima se suočava Fejsbuk poslije skandala 2018. godine sa curenjem podataka koje je preuzela firma Kembridž analitika.

Moseri je skrenuo pažnju i na tehnologiju za pravljenje namještenih i veoma realističnih video snimke na kojima se nekim poznatim ličnostima mogu staviti u usta izjave koje one nisu nikad dale. On je tu vrstu video snimaka nazvao kao “duboko lažne” (deepfake).

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top