Direktor Coca-Cole dobio 16 miliona dolara na ime otpremnine | Ekonomist

Direktor Coca-Cole dobio 16 miliona dolara na ime otpremnine

Odlazeći generalni direktor Coca-Cole Muhtar Kent, dobio je otpremninu u visini od 16 miliona dolara, proizilazi iz njegove prijave prošlogodišnjeg prihoda.

U to je uključena njegova plata od 1,6 miliona dolara, zatim opcije za akcije Coca-Cole vrijednosti 9,5 miliona dolara i bonus uz platu od 4,1 milion dolara, za uspjeh u radu.

Ostatak su naknade troškova putovanja, obezbjeđenja i doprinosa za penziono osiguranje i štednju, što je sve prijavio Komisiji za akcije i berze (SEC).

Kent je 2015. godine dobio 14,6 miliona dolara.

U Coca-Coli koja proizvodi i Fantu, Smartwatter, i Powerade, Kent (64) je posljednjih godina uspješno smanjio rashode i prilagodio poslovanje kompanije u promjeni navika potrošača bezalkoholnih napitaka.

Predsjednik Coca-Cole James Quincey preuzeće dužnost generalnog direktora kasnije ove godine. On je rekao da je kompanija “prerasla” napitak po kojem nosi naziv, i da se sada usmjerava da postane “kompanija za sve napitke”.

Kent koji je bio direktor od 2008, a koji odlazi u maju, ostaće u firmi kao predsjedavajući Upravnog odbora.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top