Devet poslova koje možete da radite iz svog doma

Ako potraga za poslom putem klasičnih kanala ne daje rezultate, možda je vrijeme da razmislite o samozapošljavanju. Ako ste razmišljali o tome da svoj biznis pokrenete iz svog doma, portal Inc. donosi nekoliko ideja.

Blogovi

Pisanje blogova nije samo zabavna online aktivnost kojom hranimo vlastiti ego, već je ujedno i pametna ideja za biznis. Kvalitetni blog s vjernom publikom može privući brojne oglašivače.

Postanite YouTube Zvijezda

Na hiljade entuzijasta radi od kuće i snima  YouTube videe i na tome još zarađuje. PewDiePie, jedan od najpoznatijih na YouTube, zarađuje milione dolara godišnje snimajući smiješne video snimke. Oni oglasi koji se pojavljuju prije samog videa možda su iritantni, ali donose novac YouTube korisnicima s velikim brojem pratilaca kojima kompanija nudi dio marketinškog kolača.

Social Media Manager

Većina firmi shvata koliko je važno imati strategiju za upravljanje društvenim mrežama, ali ne može svako sebi priuštiti angažovanje agencije ili community menadžera. Ako su društvene mreže vaš drugi dom, ovo bi mogao biti posao za vas

Web Developer

Web developing još je jedna specijalizovana vještina u kojoj se možete probiti i kao freelancer. Svakoj firmi potrebna je web podrška, a ako ste u tom pogledu potkovani, lako možete pokrenuti vlastiti posao od kuće.

Napišite e-knjigu

Elektronske knjige donijele su pravi bum u sektoru samostalnog izdavaštva autorima koji su dotad imali problema s pronalaskom izdavača. Ako posjedujete specifično znanje, napišite e-knjigu i prodajte je na internetu. To bi mogao biti izvrstan dodatan izvor prihoda.

Konsultovanje

Imate li bogato iskustvo u visoko cijenjenom području, razmotrite pokretanje vlastitog konsultantskog biznisa. Mnoge firme za takve poslove preferiraju angažovanje spoljnih saradnika.

Briga o kućnim ljubimcima

Mnogi vlasnici za svoje su kućne ljubimce spremni napraviti ama baš sve. U sektoru brige o kućnim ljubimcima postoji bezbroj mogućnosti za pokretanje nove firmi.

Usluge čišćenja

Svako želi čistu kuću, ali mnogi nemaju vremena ili želje sami se uhvatiti u koštac s kućnim poslovima. Pokretanje vlastitog servisa za čišćenje izvrsna je ideja za novi posao.

Intelektualne usluge

Velikom broju školaraca potrebna je pomoć prilikom savladavanja školskog gradiva, a imate li iskustva s matematikom, hemijom, fizikom ili stranim jezicima, razmislite o davanju instrukcija. Takođe, zašto na internetu ne biste ponudili instrukcije iz vlastitog jezika namijenjene strancima ili možda podučavanje iz sviranja instrumenta.

Izvor Svet Novca

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top