Deutsche Telekom izdao 3,5 milijardi eura vrijedne obveznice | Ekonomist

Deutsche Telekom izdao 3,5 milijardi eura vrijedne obveznice

Deutsche Telekom izdao je obveznice vrijedne 3,5 milijarde eura, različitih rokova dospijeća, od 4,75 do 10 godina, saopštio je vodeći evropski telekom.

Zahvaljujući povoljnom okruženju na obvezničkom tržištu, DT i dalje optimizuje finansijsku strukturu grupe, navodi se u saopštenju, objavljenom u ponedjeljak.

Obveznice su izdane putem DT-ove podružnice International Finance B.V. i njima se ne povećava neto dug kompanije. Izdate uz su prinos od 0,421 do 1,465 posto te kupon od 0,375 do 1,375 posto.

Izdavanje obveznica uslijedilo je nakon odluke DT-a da pruži dalju podršku američkoj podružnici T-Mobile US u upravljanju dugom.

U kompaniji razmatraju da stave na raspolaganje unutar grupe dodatnih 4 milijarde dolara američkoj podružnici, a takva finansijska opcija pružila bi mogućnost T-Mobileu US da refinancira dio svoj postojećeg duga. Osiguravanjem finansiranja T-Mobilea US, DT će ograničiti kreditni rizik, navode iz kompanije.

Izdanje obveznica aranžirale su vodeće evropske finansijske ustanove – BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Banca IMI, Commerzbank, DZ Bank, Helaba, LBBW i Unicredit.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top