Deutsche banka prodala svoju osiguravajuću kompaniju za 1,1 milijardu evra | Ekonomist

Deutsche banka prodala svoju osiguravajuću kompaniju za 1,1 milijardu evra

Njemačka Deutsche banka je odlučila da svoju britansku osiguravajuću kompaniju “Abbey life” proda osiguravajućoj kući “Phoenix Group” za 1,1 milijardu evra, saopšteno je danas iz te banke.

Poslije ove vijesti, akcije Deutsche banke su na Frankfurtskoj berzi skočile za 3,65 odsto, zahvaljujući čemu su povratile dio gubitaka koje su pretrpjele u ponedjeljak i utorak, prenosi agencija Frans pres.

Sada je na regulatornim organima da daju ‘zeleno svijetlo’ za 1,2 milijarde dolara vrijednu prodaju”, navodi se u saopštenju Deutsche banka.

Pomenuta prodaja će, kako se dodaje u saopštenju, povećati nivo osnovnog kapitala banke za deset baznih poena ili za 0,1 odsto u odnosu na nivo od 30. juna.

Banka je, međutim, saopštila i da će uknjižiti gubitak prije oporezivanja od 800 miliona evra zbog otpisa vrijednosti svog poslovanja. Najnovije saopštenje dolazi posle sunovrata akcija Deutsche banka u ponedjeljak od 7,54 odsto, na 10,55 evra, koje je prouzrokovala bojazan od potencijalnog gubitka kapitala banke.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top