Delta u budžet 10,8 milijardi | Ekonomist

Delta u budžet 10,8 milijardi

Kompanija Delta Holding ostvarila je prošle godine ukupan prihod od 53,24 milijarde dinara, dok je operativni profit te kompanije u 2015. iznosio 5,44 milijarde dinara, izjavio je izvršni potpredsjednik za operativne poslove te kompanije Dejan Jeremić.

On je, predstavljajući rezultate poslovanja Delta Holdinga u 2015. godini istakao da je njegova kompanija protekle godine u budžet Srbije uplatila 10,8 milijardi dinara, što je, kako je rekao, nekoliko procenata više nego pretprošle.

Jeremić je naveo da je najveći dio prihoda Delta Holdinga ostvaren u oblasti agrara, i to 53 odsto i istakao da je Delta Agrar zabilježio i rast izvoza- na 59,1 miliona evra, što je 11,5 odsto više nego 2014, a da su najviše izvozili žitarice, svježe meso, vodu, jabuke.

Jeremić navodi da će Delta Holding nastaviti da ulaže u nekretnine, da je u planu izgradnja nove, “zelene” poslovne zgrade, što je investicija od 29,1 milion evra, tržnog centra Delta planet – investicije od 200 miliona evra koja otvara 4.000 radnih mjesta, hotela Interkontinental u Ljubljani i Beogradu, a ističe da ulaganja u poljoprivredu daju za pravo da misli da će tekuće godine Delta imati povećanje izvoza.

*Izvor: N1

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top