Delta od 1. avgusta naplaćuje parking

Tržni centar Delta city počeće od 1. avgusta da naplaćuje parking, po cijeni od 40 centi po započetom satu, saznaju Dnevne novine.

U dopisu koji je rukovodstvo Delte poslalo zaposlenima, a u koji su Dnevne novine imale uvid, navodi se da će prvih pola sata parkiranja biti besplatno, te da je naplata bila nužna jer kupci teško nalaze slobodno mjesto.

– Naplata parkinga je nužna zbog velike količine automobila koji se ostavljaju, što onemogućava kupce da nađu mjesto, ali i zbog činjenice da se naselja oko šoping-mola šire velikom brzinom – navodi se u dopisu.

Zaposleni u radnjama u tržnom centru će, kako se ističe, moći da kupe mjesečnu kartu za parking po cijeni od 30 eura, ali će prethodno morati da prilože potvrdu o zaposlenju.

Tržni centar Delta city ukupno ima oko 1.200 zaposlenih, a samo vikendom ga, kako su ranije saopštili predstavnici menadžmenta, posjeti između 18.000 i 24.000 ljudi.

Odluka o naplati parkinga donijeta je nedugo pošto je Ministarstvo ekonomije odbilo zahtjev Delte da se trgovinama u tom šoping molu odobri rad nedjeljom i time napravi izuzeće iz izmijenjenog Zakona o unutrašnjoj trgovini.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top