Delta Air Lines bogato nagradila zaposlene

Delta Air Lines bogato nagradila zaposlene

Američka aviokompanija Delta Air Lines “častila” je svoje zaposlene podijelivši im profit od 1,1 milijardu dolara u 2014. godini, što spada među najveće isplate jedne kompanije u istoriji Sjedinjenih Država.

Ukupne pojedinačne nagrade vrijedne su skoro dvomjesečnoj plati zaposlenih u Delti koja se ovakim potezom “zahvalila” na uspješnom poslovanju kompanije. U Delti vjerujemo da su ljudi, vrijednosti i kultura nosioci našeg uspjeha, rekao je izvršni direktor kompanije Richard Anderson.

Isplata za 2014. godinu je rekord u sektoru avioprevoznika i jedna od najvećih među svim američkim korporacijama. Pored raspodjele dobiti, Delta je isplaćuje i mjesečne bonuse za ispunjavanje operativnih ciljeva kompanije tokom godine.

Tokom prošle godine, zaposleni u Delti su inkasirali više od 84 miliona dolara bonusa, usljed istorijskih operativno-finansijskih rezultata američkog avioprevoznika.

U posljednjih pet godina, Delta je isplatila 2,9 milijardi dolara u vidu podjele profita i bonusa svojim zaposlenima.

Delta Air Lines opsluži preko 170 milion mušterija godišnje, upošljava skoro 80.000 radnika širom svijeta, a raspolaže flotom od preko 700 letjelica. Kompanija već četiri godine drži prvo mjesto na listi Business Travel News Annual Airline pregledu.

 

Izvor: BIZLife
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top