Delez kupuje preostale akcije C marketa | Ekonomist

Delez kupuje preostale akcije C marketa

Agencija za privatizaciju Srbije prihvatila je ponudu pravnog lica Lion Retail Holding iz Luksemburga za kupovinu beogradskog trgovinskog preduzeća C market.

Luksemburška kompanija, iza koje, kako je potvrđeno Beti, stoji kompanija Delez, obavezala se da za 16,26 odsto kapitala C marketa plati u gotovom 11,816 miliona evra, što je bila i početna cijena prodaje.

Ugovor o prodaji preostalog društvenog kapitala C marketa biće potpisan nakon dobijanja pozitivnog mišljenja Uprava za sprečavanje pranja novca.

Agencija za privatizaciju prodaje 70 odsto društvenog kapitala C marketa, što je 16,3 odsto akcija, a preostali društveni kapital biće podijeljen sadašnjim i bivšim radnicima C marketa.

Do sada je nekoliko puta objavljivana prodaja preostalog društvenog kapitala C marketa, ali je postupak prekidan jer su postojale pravne smetnje. Jedini zainteresovani kupac bio je Delez.

Većinski paket akcija C marketa prodat je 2005. godine beogradskim biznismenima Miroslavu Miškoviću i Milanu Beku, a ta prodaja je među 24 sporne privatizacije koje ispituju nadležni državni organi.

Belgijski Delez je krajem jula 2011. godine od Miškovića kupio Delta maksi, u čijem sastavu posluje C market, za 932,5 miliona evra, uključujući neto dug od 318 miliona evra.

IZVOR: BETA

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top