Dejan Keković: Predani rad i jasna vizija su ključ uspjeha | Ekonomist

Dejan Keković: Predani rad i jasna vizija su ključ uspjeha

U turbulentnim vremenima obilježenim političkim i ekonomsko-finansijskim krizama, dugoročni opstanak na tržištu i uspješno poslovanje predstavljaju izazov koji zahtijeva konstantnu predanost, inovativost i kvalitet. Jedna od rijetkih domaćih kompanija koja taj izazov uspješno savladava već četvrt vijeka je Entext, s čijim suosnivačem, Dejanom Kekovićem, razgovaramo o postignutim rezultatima, konkurenciji u Crnoj Gori i budućim poslovnim poduhvatima.

 

Ekonomist: Kako ste zadovoljni proteklom poslovnom godinom i sa kakvim rezultatima ulazite u 2017?

Keković: Rezultati Entexta u 2016. godini kvantitatvno su na nivou 2015, međutim u kvalitativnom smislu smo  zadovoljniji, jer smo uradili značajne organizacione promjene koje ce povećati našu konkurentnost, renovirali smo salon u Podgorici, krenuli sa izgradnjom novog salona u Radanovićima kod Kotora, unaprijedili logistički centar, sve u svemu dosta toga je urađeno u prošloj godini što će nam pomoći da zadržimo, ali i ojačamo svoju poziciju na tržištu sljedećih godina.

Ekonomist: Kako ocjenjujete stanje u svojoj branši i koji su to izazovi kojima bi se trebalo posvetiti naredne godine?

dejan-kekovicKeković: Stanje u našoj branši je takvo da će tražnja sigurno rasti jer se najavljuju novi veliki projekti, tekući projekti se razvijaju i idu svojim tokom,  što ohrabruje, a očekuje se i  veliki broj manjih investicija u građevinarstvu. Sve ovo govori u prilog tome da će posla za ozbiljne firme biti, a Entext upravo jeste među njima, što je pokazao svojim  višedecenijskim iskustvom. Ono čemu Entext u prethodnoj deceniji posvećuje veliku pažnju i čime će nastaviti da se intezivno bavi u budućnosti, jeste edukacija,  kako svojih zaposlenih tako i partnera, klijenata, arhitekata, majstora i ostalih subjekata koji pomažu da dobijamo što bolje i reprezentativnije objekte, kao gotove proizvode.

Ekonomist: Da li se teško izboriti za klijente imajući u vidu konkurenciju u Crnoj Gori?

Keković: Konkurencija u Crnoj Gori jeste velika, ali dodatno taj osjećaj povećava činjenica da je naše tržište jako malo. Takođe, dodatno otežavajuća je i situacija da se tržište sve više internacionalizuje, tj. Entextu su sve češće konkurencija firme iz regiona, a polako dolaze i firme iz srednje i zapadne Evrope. U situaciji kada više-manje svi nude slično, treba se diferencirati svojom ponudom kako bi se privukli klijenti. Entext se do sada izdvajao ponudom jer je tržištu nudio najkvalitetnije proizvode, ali i stručno savjetovanje, što su klijenti prepoznavali i ukazivali mu poverenje. Istraživanje koje smo sproveli prije 6 godina anketirajući klijente  prilikom dolaska u naš salon pokazalo je da 90% naših klijenata spada u kategorije kupaca koji su već kupovali kod nas i kupaca koji su došli po preporuci nekog od naših klijenata. Ovo istraživanje je, dakle, pokazalo  da samo 10% klijenata dolazi zbog različitih marketinških aktivnosti koje Entext sprovodi i u koje je ulagao velika sredstva. U tom smislu smo i napravili mali zaokret u pravcu kreiranja nove strategije u borbi za klijente.

Ekonomist: Nedavno ste proslavili 25 godina poslovanja. Kako ste uspjeli tako dugo da opstanete na tržištu?logoentext

Keković: Prošle 2016. godine smo proslavili 25 godina uspješnog poslovanja, a glavni  razlog našeg opstanka  na tržištu je samo veliki rad svih zaposlenih  u Entextu, kao i jasna vizija i cilj koji je menadžment postavio na svom putu razvoja. Taj put je put kvaliteta sa kojeg Entext nije skrenuo ni kada su se svi pokolebali i okrenuli se jeftinijim (nekvalitetnijim) proizvodima sa istoka.

Ekonomist: Na šta ćete se fokusirati u 2017. godini?

Keković: Entext će se fokusirati na dalju stručnu edukaciju svojih zaposlenih jer mislimo da će u budućnosti naši klijenti od nas očekivati kompletan servis, koji prije svega podrazumijeva stručno svajetovanje. Entext će takođe nastaviti da radi i na svojoj regionalnoj promociji, kao i da prati sve više projekata u zemljama regiona.

Ekonomist: Šta biste poručili ljudima koji započinju biznis u Crnoj Gori?

Keković: Prvo treba da napravite kvalitetan biznis plan, kao i analizu tržišta, i ako to pokaže da je ideja dobra, samo naprijed sa vjerom u sebe i sa puno ljubavi prema onome što planirate da radite. Uspjeh je zagarantovan, prije ili kasnije.

 

entext-salonČetvrt vijeka uspješnog poslovanja

Ideja da se krene u jedan poslovni poduhvat javila se još 1991. godine. Tada je osnovana firma Good commerce čija je glavna djelatnost bila maloprodaja i veleprodaja robe široke potrošnje. Nakon 25 godina iskustva, Entext posjeduje izložbeni prostor na preko 1200 m2, zapošljava preko 60 radnika, posluje sa preko 50 najistaknutijih inostranih dobavljača i nudi najsavremenije proizvode za opremanje enterijera i eksterijera: sve što je potrebno za opremanje kupatila, keramiku, parkete, laminate i druge materijale za oblaganje podova, opremu za Spa i Wellness centre, itd. Pored maloprodajnog sektora, tu je i projektni sektor uz pomoć kojeg je Entext prisutan na svim najznačajnijim projektima u Crnoj Gori i zbog kojeg je njegova referentna lista značajno proširena, uključujući Hotel Regent, Porto Montenegro, Capital Plaza, Tre Canne, Hotel Splendid, Luštica Bay, Sveti Stefan i mnogi drugi.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top