Davos dočekuje moćnike | Ekonomist

Davos dočekuje moćnike

Cirih — Svjetski ekonomski forum u Davosu održaće se od 21. do 24. januara pod nazivom “Novi globalni kontekst”, saopštili su organizatori. Očekuje se rekordno učešće.

Više od 2.500 učesnika iz 140 zemalja očekuje se u Davosu, malom skijalištu u švajcarskim Alpima, gdje se svake godine okuplja politička i ekonomska elita iz cijelog svijeta.

Organizatori 45. izdanja Foruma naveli su da očekuju više od 300 šefova država i članova vlada.

Pored državnika i ekonomista, na forum obično dolaze i dobitnici Nobelove nagrade, predstavnici međunarodnih organizacija, civilnog društva i medija.

“Lideri današnjice suočavaju se sa do sada nepoznatim izazovima zbog njihove složenosti, brzine i međusobne povezanosti. Prioritet u 2015. je način njihovog prevazilaženja”, rekao je predsjednik i osnivač Foruma Klaus Švab.

Među kopredsjedavajućim ove godine biće predsjednik Svjetske banke Džim Jong Kim i direktor Gugla Erik Šmit.

Detaljan spisak učesnika biće objavljen 14. januara.

Ranije je najavljeno da će premijer Srbije Aleksandar Vučić biti među predsjedavajućima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Takođe je ranije saopšteno da rusku delegaciju ove godine neće predvoditi predsjednik Rusije Vladimir Putin.

 

Izvor: Beta
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top